Love


Salamz everyone

I reached my home in Kuantan around 10pm last Thursday. Got some rest while browsing through the newspaper after a long hectic work in the office since im off the whole weekend. And this is to avoid my big boss keep calling me and nagging me all the time. I hardly read a hardcopy version of newspaper. I guess online as well. Hehehe. I should get a life, dont i? I’m shocked and my eyes stucked on the frontpage – “Bayi dijumpai di tepi longkang di Batu Feringgi”. Wasnt there a piece of love in every human heart? Takkan takder sekelumit rasa sayang pun pada bayi tu sampai dibiarkan di tepi longkang dan sampai dipatuk burung gagak. That is what has been stated in the text. Mengucap panjang bila tengok gambar nie in the frontpage. While i was reading on the news, i highlighted it to the rest of the family member, aunts and cousins which were there and they were commented on the same thing as well.

nullThis was taken from Berita Harian

Suddenly, i remembered that i’ve taken this photos way back last year when i was in Kuala Selangor with the rest of the friends to Bukit Melawati rasanya. I think you guys out there know what i was thinking then. It’s still fresh on my mind that the mother’s keep her hand tight to her baby!  Punya la tak nak bagi orang kacau anak dia.

null

You make the conclusion!

Simply me,
Zara~AB
The Province of Chroma

18 thoughts on “Love

  1. binatang pun syg anak dia..nk lindungi anak dia..nikan manusia..ntah la xtau nk ckp.nk katakan manusia berhati perutkan binatang pun xsesuai.rsnye lbh dr tu..

    Like

  2. haih- depands la kementerian nak anto kite ke mana.. kite pon ikut jek.. kite satu kementerian ngan budak sekolah awk tu.. Qistina..budak sekolah ke qis tu dgn u..hikhik

    Like

  3. zara7696 says:

    Cik Ecah – giler kentang besh! ministry yg hot tue! hehehehe. nanti dah pergi, bagitau lar, boleh plan tempat cik ecah plak. hehehe.

    Like

  4. hmm BOdOh sape yg buang tu..giLe..MeNaTaNg..giLe gedebe..sakit ati nie…hii bongok..marah ni marah nie.. nak kata bukan saLah ibu mengandung pon tak tau..nak kata saLah yg buat ibu ngandung pon susah..binatang pon sayang anak..kambing ternakan beLaaN pon tak dibenarkan sumbang mahram..hmm doa jer yg terbaik utk diri kita n yg Lain….where is the LOve ..cinta?mana?sebab cinta La jadi camnie jugak..bangang..hii dahLa,,mencarut daLam hati je LA.. soRi utk segaLa kata2 sani nie..ek..

    Like

  5. zara7696 says:

    Sani – No probs! They shud be given such lesson pun!
    Cak – Hahaha, sama la kita! susah siot benda tue! Derang lain ar, ari2 buat benda yg sama, tah2 dari kecik duk main dengan benda tue.

    Like

  6. nikolasaswad says:

    zaman dah berubah….manusia tak takut lagi dosa…sebab semua dah moden…tapi kita dikuriakan otak untuk berfikir, jadi fikir la elok2….terasa mudah kalu dah kawen nie….kalu nak wat ape pun tak der sapa nak halang..hidup lepas kawen ni memang best…..hehehhehehe, niway,mie ingat lagi gambar monyet tu….hehehhehe.masa tu kita masih muda lagi….wakakakkaka

    Like

  7. wht a type of cruel human being nowadays..afta tgk shoot makhluk tuhan tu hugging firmly baby die tuh tetibe rs touching gilo.. huuu..no sense of humanity! subhanallah..

    Like

  8. memang takde hotak. ngandung lama lama, pastu buang senang senang jer. Ni bukan manusia dan bukan binatang… ini adalah syaitan yang bertopengkan manusia.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s